Box Office – Helyszíni jegyértékesítés, Tiszteletjegy kiadás

Box Office – Helyszíni jegyértékesítés, Tiszteletjegy kiadás

A Box Office funkcióval lehet „kézzel” kiállítani jegyeket, helyszíni jegyértékesítést folyatni, illetve tiszteletjegyet kiadni.

A Box Office használatához kattints a „Box Office” gombra a felső menüsor jobb szélén. Válaszd ki melyik eseményre szeretnél kiadni jegyet, ezután válaszd ki azt, hogy melyik jegyárkategóriából mennyi jegyet szeretnél kiadni. Amennyiben helyre szóló jegyek vannak az eseménynél, úgy a helyrajzból kell kiválasztani a helyeket. Miután ez megvan kattintsunk a „Checkout” gombra.

A következő oldalon kell megadni a vásárló adatait (opcionális, box officeból enélkül is ki lehet adni jegyet, mindazonáltal ajánlott kitölteni, mert a rendszer elmenti ezeket az adatokat is), illetve a bal oldalon azt, hogy milyen módon akarják kifizetni ezt a jegyet:

  • Cash: Készpénz
  • Comp: Tiszteletjegy (ingyenes)
  • Credit Card – Terminal: Bankkártyás fizetés

Miután ezzel megvagyunk kattintsunk a „Fizetés” gombra, majd hagyjuk jóvá a „Fizetés és véglegesítés” gombbal a tranzakciót.

A rendszer átvisz minket a véglegesítési oldalra, ahol a jobb oldalsó sávban az „Open Tickets” gombra kattintva meg tudjuk nyitni az elkészült jegyeket, illetve a „Send Email” gombra kattintva el, egy email címet megadva el is tudjuk küldeni rögtön mailban a kiállított jegyeket.

Fontos: A Box Officeban kiadott jegyek mellé a rendszer NEM készít automatikusan számlát! Amennyiben számlát szeretnénk kiállítani, úgy szükséges belépnünk a szamlazz.hu rendszerébe, ahol „kézzel” tudjuk ezt megtenni.