Jegy foglalás, helyek blokkolása

Jegy foglalás, helyek blokkolása

A Funcode Wizard rendszerében, az ültetett helyszínes rendezvényeknél lehetőség van a helyek foglalására/blokkolására.

Ehhez szükséges, hogy először létrehozzunk egy eseményt, amihez beállítjuk az ülőhelyekre szóló helyrajzot. Fontos: Ezt a helyrajzot minden esetben mi készítjük el!

Miután kész az eseményünk, az „Events” menüponton belül nyissuk meg az eseményt!

Ezután a helyrajzot a „View Inventory” gombbal tudjuk megnyitni.

Ahhoz, hogy különböző foglalásokat csinálj először létre kell hoznod egy foglalási kategóriát (pl. tiszteletjegy, kamera, foglalás). Ehhez kattints a „Manage Hold Types” gombra.

Ezen belül kattints az „Add New Hold Type” gombra, adj neki egy nevet, válassz hozzá egy színt, végül a „Submit” gombra kattintva mentsd el.

A blokkoláshoz kattints az „Add/Remove Seat Holds” gombra, válaszd ki a kategóriát, majd kattints a „Submit” gombra.

Ezután már nincs más teendő, mint az egérrel rákattintani arra a helyre, amit szeretnél foglalni. Amikor kiválasztunk egy helyet az feketévé válik jelezve ezzel, hogy kijelölés alatt van. Miután kijelöltük a helyeket, frissítsük a böngészőt, vagy kattintsunk az F5 gombra, amivel véglegesítjük a foglalást.

Az előre beállított kategória színnel fogja a rendszer jelölni, hogy mely helyeket blokkoltad ki. Amennyiben szeretnéd visszablokkolni, ugyanez a metódus, csupán azokra kattints majd, amiket már egyszer lefoglaltál, de szeretnéd újra elérhetővé tenni.

Ezzel a metódussal kiválasztott jegyeket a jegyvásárlók nem fogják tudni megvásárolni, te viszont Box Officeból bármikor kiadhatod ezeket a helyeket.